16. helmikuuta 2013

Keskustelu islamista - hävitty taistelu?

Gadi Adelmanin kirjoitus Keskustelu islamista - hävitty taistelu? 

"Ehkä nämä asiat jotka ovat minulle tärkeitä eivät kuitenkaan ole sitä, mutta ne ovat osa inhimillistä tragediaa joka on meidän edessämme. Ja jos voisin tehdä jotain - mihin en kykene - tehdäkseni maailmasta paremman paikan, yrittäisin tehdä siitä suvaitsevaisemman, ystävällisemmän, ymmärtäväisemmän. Jos voisin tehdä vain tuon enkä mitään muuta, olisin tyytyväinen."

Clarence Darrow sanoi tämän osana loppupuheenvuoroaan oikeusjutussa valtio vastaan Henry Sweet  toukokuun 11. päivä vuonna 1926 ja puhe jatkuu: "mitä enemmän asiat muuttuvat, sitä enemmän ne pysyvät samoina". Se mitä Darrow halusi tässä sanoa oli että vaikka jotkut asiat eivät näytä tärkeiltä se ei tarkoita sitä etteivät ne olisi sitä, ja jos ihmiset kuuntelesivat ajatuksella, eivätkä vain kuulisi, hekin voisivat ymmärtää totuuden.

Kun aloin tutustua terrorismiin hyvin nuorella iällä minulla ei ollut aikomustakaan opiskella islamia, saati että olisin halunnut tulla islamin asiantuntijaksi. En ollut kiinnostunut islamista, en välittänyt muista kuin omasta uskonnostani, halusin vain oppia terrorismista ja niin myös tein.

Aloitin terrorismin historialla, mikä olisi parempi tapa opiskella aihetta kuin aloittaa alusta? Aloitin selooteista ja tikarimiehistä raamatun aikoina ja luin terrorismista sen alkujuurilta aina 2000-luvulle. Koko opintojeni ajan eräs tekijä tuli esille jatkuvasti ja mitä enemmän opiskelin, sitä enemmän islam näytti rumaa päätään.

Minua on kutsuttu islamofobiksi, rasistiksi, muslimien vihaajaksi - olen kuullut ne kaikki. Hassua muuten että ihmiset jotka ovat kutsuneet minua näillä nimillä - muut kuin muslimit - eivät ole tienneet islamista yhtään mitään.

Useimmat ihmiset eivät koskaan lue Raamattua, joten Koraanin lukeminen on kuin tervan juontia. Useimmat ihmiset ottavat vain sellaista tietoa vastaan joka on sopusoinnussa heidän omien ajatustensa kanssa, koska se on helpompaa ja mukavampaa - se on ihmisen luonto. Useimmat ihmiset pitävät islamia enemmän uskontona kuin teokratiana ja olettavat että "se on uskonto siinä kuin kristinusko tai juutalaisuuskin, eikä siinä sen takia voi olla kehotusta tappaa vääräuskoisiam, ryhtyä sotaan tai harjoittaa väkivaltaa, koska ei kristinusko tai juutalaisuuskaan kehota sellaiseen."

Ihmiset eivät halua kuulla tai tietää totuutta, jos se on vastoin heidän omaa maailmankatsomustaan. On helpompi sanoa: "olet väärässä, muslimit eivät ole enää sellaisia, se oli 600-luvulla, he ovat nykyaikaistuneet ja kivityksiä ei enää tapahdu, he eivät yritä hallita maailmaa sharia-lain mukaan, olet idiootti." Niinpä he mieluummin uskovat sen kuin kuulevat tai näkevät totuuden.

Lainatakseni Walid Shoebatia, PLO:n terroristia, joka kääntyi kristinuskoon ja kirjoitti kirjan "Why I left Jihad" [Miksi jätin jihadin]; "Jotta voi ymmärtää islamia, sitä ei saa katsella länsimaisin silmin".

Monet ihmiset eivät tiedä, että toisin kuin Vanha ja Uusi Testamentti (lukuisia kirjoja, joita ovat kirjoittaneet useat ihmiset satojen vuosien aikana), Koraani on yksi kirja, joka perustuu yhden lukutaidottoman miehen ilmestyksiin ja saarnoihin ja joka koottiin hieman hänen kuolemansa jälkeen suullisesta ja kirjallisesta materiaalista. Koraani on tarkoitettu otettavaksi kirjaimellisesti ja toisin kuin Raamatussa, siinä on vain vähän epämääräisiä tai symbolisia analogioita.

Monet ihmiset eivät tiedä, että kun Koraani on ristiriidassa itsensä kanssa, myöhemmin kirjoitetut jakeet kumoavat aiemmin kirjoitetut. Kaikki Koraanin jakeet, jotka saarnaavat rauhaa ja suvaitsevaisuutta, on kirjoitettu aikaisemmin ja islamilaisen perinteen mukaan kaikki nuo jakeet on kumottu myöhemmin paljon väkivaltaisemmilla ja suvaitsemattomimmilla jakeilla.

Koraani 2:106. Kumotessamme jonkun kohdan ilmoituksestamme tai antaessamme sen unohtua me asetamme paremman tai samanlaisen tilalle. Etkö tiedä, että Jumala on joka asiassa kaikkivaltias?

Koraani 16:101. Kun Me vaihdamme jonkun säkeistön toiseen - Jumala tietää parhaiten, mitä Hän ylhäältä lähettää - niin he sanovat: »Sinä olet pelkkä väärentäjä.» Useimmat heistä ovat tietämättömiä.

Koraani hämmentää asiaa vielä lisää, koska se ei ole aikajärjestyksessä. Ensimmäiset yhdeksän suuraa ovat  alussa, koska ne ovat pisimpiä. Suura 2 on aikaisempi kuin suura 1, ja aikaisempi kuin suurat 3 ja 9.

Monesti lainattu "rauhanomainen" jae

Koraani 2:256. Uskonnossa ei ole mitään pakkoa, oikea tie on selvästi erotettu harhateistä, ja se, joka hylkää saatanan ja uskoo Jumalaan, hän pitää kiinni mitä lujimmasta kädensijasta, joka ei murru. Jumalahan on kuuleva, tietävä.

on kumottu myöhemmillä väkivaltaisilla ja suvaitsemattomilla jakeilla kuten tämä:

Koraani 9:5. Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon), rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään. Jumala on totisesti anteeksiantava ja armollinen.

Niinpä kun ihmiset kuulevat jihadistien lainaavan Koraanin väkivaltaisia jakeita ja sitten toisten muslimien lainaavan rauhanomaisia jakeita, he tulkitsevat sen samoin kuin joku olisi lainannut Raamattua tai Tooraa ja ajattelevat itsekseen "siellä on ristiriidassa olevia tekstejä ihan kuin muissakin uskonnoissa ja muslimit voivat valita ne mitkä haluavat ja perustella niillä mitä tahansa haluavat". Ongelma on se että Koraani ei ole sellainen kirja, ja siellä tehdään selväksi ettei mitään kohtaa sen sanomasta saa muuttaa tai sinua kidutetaan Helvetin tulessa ikuisesti.

On selvää että islam on enemmän uskonnollinen ideologia kuin uskonto. Islamiin kuuluu pakollinen ja yksityiskohtainen oikeudellinen ja poliittinen järjestelmä koko yhteiskuntaa varten, mitä kutsutaan shariaksi. Politiikkaa ja uskontoa ei ole erotettu islamissa.

Fakta: Koraani sanoo että sharia on Allahin laki ja kaikki muut hallitusmuodot ovat syntiä.

Fakta: Koraani sanoo ihmisen tekemät lait ja hallintomuodot (kuten demokratia) ja sananvapaus (kuten Koraanin kritisointi) ovat kauhistus ja ne täytyy tuhota.

Fakta: Toimiminen sen puolesta että sharia saadaan voimaan kaikkialla maailmassa ja kaikki hallitusmuodot vaihdettua shariaan on jokaisen muslimin uskonnollinen velvollisuus.

Kuten selitin artikkelissani "Call PETA, no one else is doing anything" nämä ovat muutamia sharia lain tosiasioita:


  • Sharia määrää juopottelijat ja uhkapelurit ruoskittaviksi
  • Sharia sallii miesten lyödä vaimojaan
  • Sharia sallii koston rangaistusmuotona, kirjaimellisesti silmä-silmästä.
  • Sharia käskee hakkaamaan varkaan käden irti.
  • Sharia käskee teloittamaan homoseksuaalit.
  • Sharia määrää avionrikkojat kivitettäviksi ja esiaviollista seksiä harrastaneet ruoskittaviksi.
  • Sharia sallii pakollisen naisten sukupuolielinten silpomisen.
  • Sharian mukaan vaimon on pyydettävä lupa aviomieheltään päivittäisiin asioihin kuten poistumiseen talosta ilman miespuolista sukulaista.
  • Sharia määrää hyväksymään moniavioisuuden ja lasten pakkoavioliitot.
  • Sharian mukaan raiskauksen todistamiseen tarvitaan neljä miestodistajaa.
  • Sharia-laki määrää kuolemanrangaistuksen sekä muslimeille että toisuskoisille, mikäli he kritisoivat Koraania, Muhammedia tai jopa shariaa itseään.
  • Sharia määrää islamin uskosta luopuneet teloitettavaksi.
  • Sharia kehottaa käymään hyökkäävää Pyhää Sotaa.
  • Koraani ohjeistaa muslimeja valehtelemaan suojellakseen islamia ja edistääkseen sen asiaa (Taqqiya).
Tässä ovat TOSIASIAT. Huolimatta siitä oletko liberaali vai konservatiivi, tavis tai intellektuelli, et tunne islamia, jos et ole vaivautunut lukemaan Koraania. Älä oleta että koska se on "uskonto" tai jopa "rauhan uskonto", että sillä ei olisi vaikutusta sinuun.

Olen usein lopettanut artikkelini ja puheeni sanomalla "Kerro jollekin. Opeta jotakuta. Oli se sinun puolisosi, ystäväsi tai työtoverisi, avaa suusi ja kerro se minkä tiedät oikeaksi." Tällä kertaa kehotan sinua opiskelemaan - etsi koraanista asioita joita olen tässä esittänyt. Jos oman tutkimuksesti jälkeen tulet siihen tulokseen, että islam on "rauhan uskonto" ja suurin osa muslimeista ovat "maltillisia", voin ainoastaan todeta Clarence Darrow sanoin "Ehkä nämä asiat jotka ovat minulle tärkeitä eivät kuitenkaan ole sitä, mutta ne ovat osa inhimillistä tragediaa joka on meidän edessämme."


* * * 





* * *


Cartoon: Sharia in Iran (medium) by marian kamensky tagged humor



8. helmikuuta 2013

Lopettakaa valehteleminen!

Ingrid Carlqvist Dispatch Internationalissa:


Oletteko te nyt tyytyväisiä, äärivasemmisto ja toimittajakolleegamme, kun Lars Hedegaard melkein murhattiin? Te jotka olette tehneet kaikkenne esittääksenne Dispatch Internationalin rasistisena ja muslimivihamielisenä lehtenä sen sijaan että olisitte kertoneet totuuden: että olemme kriittisiä islamin totalitääriselle ideologialle. Oletteko tietoisia että teidän tukenne yhä brutaaleimmille islamisointivaatimuksille länsimaissa mahdollistaa noiden murhaajien toimia vapaasti yhteiskunnassamme?

Tiistaina koin yhden elämäni suurimmista järkytyksistä. Päätoimittajakolleegani Lars Hedegaard soitti ja pahoitteli, ettei pääsisi tulemaan Malmön toimitukseen, koska hän oli juuri joutunut murhayrityksen kohteeksi.

Me emme ole tyhmiä. Olemme täysin tietoisia toimintamme vaarallisuudesta - pahinta mitä Ruotsissa voi tehdä vuonna 2013, on kritisoida islamia ja Reinfeldtin ajamaa päätöntä maahanmuuttopolitiikkaa. Mutta me taistelemme sen puolesta, että voisimme jatkossakin elää avoimessa ja demokraattisessa yhteiskunnassa, jossa on täysi ilmaisunvapaus.

Sinä päivänä kun annamme periksi voimille, jotka haluavat vetää länsimaat totalitaariseen pimeyteen, on kaikki lopussa. Meidän on toimittava NYT jos haluamme säilyttää elämäntapamme.

Me Dispatch Internationalissa olemme pakotettuja olemaan entistäkin varovaisempia turvallisuutemme suhteen. Mutta me emme koskaan, milloinkaan, ikinä anna periksi totalitäärisille voimille. Heidän täytyy tappaa meidät yksi kerrallaan.

Pyydän kaikkia toimittajakolleegoitani puolustamaan sananvapautta ja jokaisen sanomalehden oikeutta kirjoittaa niistä aiheista, joita he pitävät tärkeinä lukijoilleen. Lopettakaa kutsumasta meitä muslimien vihaajiksi - me emme ole niitä jotka vihaavat tai yrittävät murhata toisinajattelijoita. Suhtaudumme kriittisesti islamin totalitääriseen ideologiaan, joka on yhtä suuri uhka vapaalle maailmalle kuin aikoinaan natsismi, fasismi ja kommunismi olivat.

Lopettakaa valehtelu lukijoillenne, kuuntelijoillenne ja katsojillenne. Kertokaa heille että me puolustamme demokratiaa ja vapautta - asioita, joiden puolustamisen te olette lopettaneet jo kauan sitten.

En kuitenkaan pane toivoani teihin. Te olette maalanneet itsenne nurkkaan, jossa te kiihkoisasti esitätte "hyviä rasisminvastustajia" ettekä näe metsää puilta. Te ette ymmärrä että juuri te olette se suuri uhka. Te jotka puolusteletta murhaajia ja terroristeja vaikealla lapsuudella ja "ulkopuolisuudella". Te olette niitä jotka keskittyvät pelkästään Breivikiin ja vähät välitätte terroristeista, jotka haluavat leikata Jyllands-Postenin toimittajilta kurkut auki ja heittää päät Rådhuspladsenille. Te olette niitä jotka hellivät terroristeja ja vähättelevät heidän tekojaan.

Jos te ette puolusta Dispatch Internationalin oikeutta julkaista lehtä joutumatta murhayrityksen kohteeksi, teillä ei ole mitään tekemistä julkaisualalla. Voitte saman tien luopua demokratiasta ja sananvapaudesta.

* * *


* * *